Saturday, April 14, 2007

רופא משפחה מכתב 2

טיפול והמלצות
כפי שהסברתי לך במכתבי הקודם מחלת הצליאק נובעת ממחסור בחומר המונע את השפעת הגליאדין על הגוף.
בזמן אכילת מזון המכיל גלוטן או ליתר דיוק גליאדין, תאי הדם הלבנים (המערכת החיסונית) מזהים את הגליאדין כחומר זר ומסוכן ותוקפים את דפנות המעי הדק בהן נספג הגלוטן (הגליאדין).
מכאן נובעות דרכי הטיפול במחלה (שכן אין לה תרופה ברורה), לכן מומלץ להקפיד ולבדוק את תביות המזון המפרטות את רכיבי המזון.
ויש להימנע בפרוש מהחומרים הבאים; חיטה,שעורה ושיפון שבהם הגלוטן מהווה כ- 80%
אך לא רק מזון המכיל גלוטן יכול להזיק אלא גם שתייתו או כל דרך אחרת של כניסתו לגוף עלולה לגרום נזק.
*המלצות
ישנם תחליפים רבים כיום לחומרי מזון ושתייה המכילים גלוטן לדוגמה: במקום לחם מומלץ לאכול לחמניות מקמח תפוחי אדמה.
מומלץ להכנס לפורום YNET לחולי צליאק למידע נוסף, מתכונים וחברות שמייצרות מזון מיוחד.רופאים מעריכים כי גם שיבולת שועל מכילה גלוטן בכמות העלולה לגרום נזק ולכן מומלץ בחום להמנע מאכילת מזון המכיל שיבולת שועל.

No comments: